Bioesen dodatci za stočnu hranu
Bioesen doo
Bioesen dodatci za stočnu hranu

PROIZVODNJA DODATAKA ZA STOČNU HRANU
- ALTERNATIVA ANTIBIOTICIMA -

linija

Bioesen preparati za svinje

 

bela linija
Bioesen
Dizfito

 

Dizfito

ZAŠTITITE SVINJE OD KRVAVOG PROLIVA!
ORIGINAL FORMULA
PRIRODAN PROIZVOD

 

Sastav i način primene

SASTAV Mešavina etarskih biljih ulja, soli organskih kiselina, NaHCO3, NaCl, dekstroza, nosač.
NAMENA PROIZVODA Biljni aditiv DIZFITO prevenira razvoj krvavog proliva i drugih digestivnih poremećaja kod svinja.
DEJSTVO DIZFITO je jedan od aditiva koji se koriste u najsavremenijem konceptu funkcionalnih hraniva za životinje. Ovaj koncept podrazumeva ishranu životinja hranivima koja sadrže biljne aktivne principe sa preventivnim dejstvom protiv brojnih mikrobnih i parazitskih infekcija. Aktivni sastojci esencijalnih biljnih ulja koja ulaze u sastav ovog preparata ispoljavaju sinergistički efekat protiv patogenih bakterija u digestivnom traktu svinja, istovremeno delujući povoljno na korisnu mikrofloru. Mešavina biljnih ulja visoko efikasno deluje protiv Brachyspira hyodysenteriae uzročnika krvavog proliva svinja. Sastojci preprata deluju na apetit, poboljšavaju konzumaciju hrane i lučenje digestivnih sokova.
NAČIN PRIMENE Preparat DIZFITO se koristi umešan u hranu sve vreme tova svinja bez ikakvih ograničenja. Kompatibilan je sa ostalim aditivima.
DOZIRANJE: Preparat se primenjuje umešan u hranu. Ravnomerno treba umešati 1-2 kg preparata u 1 tonu hrane. Koristiti sve vreme tova.
NAPOMENA KARENCA: Za ovaj biljni proizvod ne postoji karenca za meso svinja.
NEŽELJENI EFEKTI Nema
NAČIN ČUVANJA Na suvom, hladnom i mračnom mestu, zaštićenom od ulaska glodara, insekata, ptica i drugih životinja.
PAKOVANJE 10 kg, 1 kg i 100 g
ROK UPOTREBE 12 meseci

svinje

Bioesen
Bioesen
essendiar

 

Essendiar

ORIGINAL FORMULA
PRIRODAN PROIZVOD
IDEALAN KAO DODATAK HRANI U ORGANSKOM ŽIVINARSTVU

 

Sastav i način primene

SASTAV Kombinacija ulja iz lekovitih biljaka, soli organskih kiselina, dekstroza, NaCl, nosač.
NAMENA PROIZVODA Stvara u digestivnom traktu negativne uslove za razvoj kokcidija iz reda Eimeria.
DEJSTVO Ima stimulativno dejstvo na razvoj korisne mikroflore digestivnog trakta životinja, mirisom i blagotvornim efektima lekovitog bilja se pospešuje apetit, potpomaže brži prirast i obezbeđuje bolja konverzija hrane. Upotrebom proizvoda celim tokom tova, obezbeđuje se održavanje fiziološkog statusa gastrointestinalnog trakta životinja. Zahvaljujući kombinaciji ulja iz lekovitog bilja ESSENDIAR stvara nepovoljne uslove za razvoj bakterija iz roda Escerichia coli.Ne stvara biorezidue, neškodljiv je i može se bez ograničenja koristiti do poslednjeg dana tova.
NAČIN PRIMENE Preparat Essendiar se koristi kroz hranu za životinje. Koristiti sve vreme tova bez ikakvih ograničenja. DOZIRANJE: Ravnomerno umešati 1 kg proizvoda u 1 tonu gotove hrane za životinje.
NAPOMENA /
NEŽELJENI EFEKTI Nema
NAČIN ČUVANJA Na suvom, hladnom i mračnom mestu, zaštićenom od ulaska glodara, insekata, ptica i drugih životinja.
PAKOVANJE 10 kg, 1 kg i 100 g
ROK UPOTREBE 12 meseci

kokosi

Bioesen
Rehidrol-S

 

Rehidrol-S

SREDSTVO ZA REHIDRATACIJU PRASADI
ORIGINAL FORMULA
PRIRODAN PROIZVOD

 

Sastav i način primene

SASTAV 1 g praška sadrži: Glukoza 0,675 g, Natrijum hlorid 0,143 g, Glicin 0,104 g,Kalijum dihidrogen fosfat 0,068 g, Limunska kiselina 0,008 g, Kalijum citrate 0,002 g.
NAMENA PROIZVODA Primena preparata REHIDROL - S kod prasadi na sisi prevenira razvoj hipoglikemije i dehidratacije izazvane visokom spoljnom temperaturom i metaboličkom acidozom. Ovakav tretman je opravdan u cilju dobrobiti životinja ali ima i ekonomsko opravdanje. Kombinacija vode, glukoze i elektrolita sa aminokiselinom glicinom se dobro resorbuje iz creva i brzo uspostavlja efektivne koncentracije u organizmu. Na ovaj način obezbeđuje se energija i normalizuje narušeni odnos elektrolita, čime se direktno preveniraju uginuća prasadi.
DEJSTVO Sistemska oralna rehidratacija od prašenja do 7. dana života redukuje uginuća i poboljšava opšte zdravstveno stanje prasadi.
NAČIN PRIMENE Pomešati 150 g praška (kompletan sadržaj bočice) u 5L vode za piće, prvih 24 h, a zatim 150 g u 10 l vode, sve dok se pasad potpuno ne oporave. Svakog dana praviti svež rastvor.
NAPOMENA /
NEŽELJENI EFEKTI Nema
NAČIN ČUVANJA Na sobnoj temperaturi zaštićeno od svetlosti.
PAKOVANJE Bočica 150 gr
ROK UPOTREBE 12 meseci

svinje

Bioesen
krava
Synesept-P

 

Synesept-P

SREDSTVO ZA ODRŽAVANJE HIGIJENE KOŽE ŽIVOTINJA
ORIGINAL FORMULA
PRIRODAN PROIZVOD
PRAŠAK ZA SPOLJNU UPOTREBU

 

Sastav i način primene

SASTAV Kombinacija ulja iz lekovitih biljaka, neutralni nosač.
NAMENA PROIZVODA Synesept–P je namenjen za upotrebu kod svinja, goveda, ovaca, konja i malih životinja. Dokazano je da ulja sadržana u proizvodu, ubrzavaju zarastanje rana i smanjuju veličinu ožiljka.
DEJSTVO Izbalansirana kombinacija ulja iz lekovitih biljaka, ispoljavaju izraženo antimikrobno dejstvo, sprečavajući infekciju kože i rana. Pored antiseptičkog dejstva, biljna ulja deluju povoljno i na opšte stanje kože, neguju je i ispoljavaju protektivni efekat.
NAČIN PRIMENE Nanošenjem na kožu putem perforiranog aplikatora na pakovanju. Pre upotrebe protresti bočicu.
NAPOMENA /
NEŽELJENI EFEKTI Nema
NAČIN ČUVANJA Na sobnoj temperaturi, zaštićeno od svetlosti.
PAKOVANJE 100 gr
ROK UPOTREBE 12 meseci

kokosi

Bioesen
Multiacid-S

 

Multiacid-S

DODATAK HRANI ZA SVINJE - ZAKISELJIVAČ
IDEALAN KAO DODATAK ZA HRANU NAMENJEN ORGANSKOJ PROIZVODNJI

 

Sastav i način primene

SASTAV Kombinacija ulja iz lekovitih biljaka i zbalansirane organske kiseline i njihove soli.
NAMENA PROIZVODA Konzervisanje i dekontaminacija hrane za svinje i inhibicija rasta mikroorganizama
DEJSTVO Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, delovanje proizvoda je složeno, i ogleda se u smanjenju pH vrednosti u hrani i digestivnom traktu, antioksidativnom delovanju, smanjenju puferskog kapaciteta kao i mikrobiološkom efektu kontrole rasta mikrooganizama. Primenom proizvoda ostvaruju se mnogostruki efekti kao što su : povećanje konzumacije hrane, pospešivanje rasta prirodne mikroflore, povećanje usvojivosti hranljivih materija, povećanje produktivnih performansi, smanjenje mortaliteta, redukcija amonijaka, smanjenje proliva kod prasadi.
NAČIN PRIMENE Kroz hranu za svinje. Kao stabilan i visokoprotočan proizvod se lako umešava sa ostalim komponentama u proizvodnji hrane. DOZIRANJE: Ravnomerno umešati 2 kg proizvoda na jednu tonu gotove smeše
NAPOMENA Za ovaj proizvod ne postoji karenca.
NEŽELJENI EFEKTI Nema
NAČIN ČUVANJA Na suvom, hladnom i tamnom mestu, zaštićeno od glodara i ptica
PAKOVANJE 20 kg
ROK UPOTREBE 12 meseci

 

PREUZMITE DOKUMENTACIJU

kokosi

misija i vizija

Naš kupac je naš prioritet

Želimo da po posvećenosti kvalitetu i našoj snažnoj etici posebnu pažnju obratimo na naše sadašnje ali i buduće klijente. Naši planovi su pažljivo izrađeni kako bi pružili maksimalnu sigurnost i pogodnost našim klijentima. Mi se možemo pohvaliti proizvodima koji ispunjavaju različite potrebe naših kupaca. Za sva pitanja koja bi nam želeli postaviti o našem poslovanju, ponudi i proizvodnom programu slobodno nam se obratite a mi ćemo se potruditi da Vam u što kraćem roku izađemo u susret.


kontaktirajte nas

 

logo bioesen

Dodaci ishrani za ŽIVINU

linija

Kompanija Bioesen pruža širok spektar proizvoda za dodatke u ishrani živine, bilo da se bavite uzgojem koka nosilja ili ćuraka. Počevši od kompletne stočne hrane i dodataka ishrani pa sve do premiksa.


DODACI ISHRANI ZA ŽIVINU

dodaci ishrani za kokoske

 

 

dodaci ishrani za kokoske

Dodaci ishrani za SVINJE

linija

U svakoj fazi razvoja, tova i reprodukcije, prehrambene potrebe svinja se menjaju. Zbog toga smo razvili dodatke ishrane prilagođene svinjama i njihovim potrebama. Ovim konceptom smo omogućili da prasad, svinje u tovu i reprodukciji dobiju tačno ono što to im je potrebno za svaku fazu njigovog razvoja.


DODACI ISHRANI ZA SVINJE

 

 

Dodaci ishrani za GOVEDA

linija

Kompanija Bioesen pruža širok spektar proizvoda za dodatke u ishrani goveda, bilo da se bavite uzgojem tovnih, mlečnih goveda ili da se bavite uzgojem teladi.

Naši proizvodi za dodatke u ishrani muznih krava, junadi i teladi su prilagođeni potrebama životinja. Kombinacija preparata, uputstava i stručnih saveta daju Vam vaš poseban program ishrane.


DODACI ISHRANI ZA GOVEDA

dodaci ishrani za kokoske
linija

All rights reserved © 2020 Bioesen DOO

Design, Studio Digital , Novi Sad

pozovite nas odmah  POZOVITE NAS ODMAH