Bioesen dodatci za stočnu hranu
Bioesen doo
Bioesen dodatci za stočnu hranu

PROIZVODNJA DODATAKA ZA STOČNU HRANU
- ALTERNATIVA ANTIBIOTICIMA -

linija

Bioesen preparati za goveda

 

bela linija
Bioesen
krava
Synesept-P

 

Synesept-P

SREDSTVO ZA ODRŽAVANJE HIGIJENE KOŽE ŽIVOTINJA
ORIGINAL FORMULA
PRIRODAN PROIZVOD
PRAŠAK ZA SPOLJNU UPOTREBU

 

Sastav i način primene

SASTAV Kombinacija ulja iz lekovitih biljaka, neutralni nosač.
NAMENA PROIZVODA Synesept–P je namenjen za upotrebu kod svinja, goveda, ovaca, konja i malih životinja. Dokazano je da ulja sadržana u proizvodu, ubrzavaju zarastanje rana i smanjuju veličinu ožiljka.
DEJSTVO Izbalansirana kombinacija ulja iz lekovitih biljaka, ispoljavaju izraženo antimikrobno dejstvo, sprečavajući infekciju kože i rana. Pored antiseptičkog dejstva, biljna ulja deluju povoljno i na opšte stanje kože, neguju je i ispoljavaju protektivni efekat.
NAČIN PRIMENE Nanošenjem na kožu putem perforiranog aplikatora na pakovanju. Pre upotrebe protresti bočicu.
NAPOMENA /
NEŽELJENI EFEKTI Nema
NAČIN ČUVANJA Na sobnoj temperaturi, zaštićeno od svetlosti.
PAKOVANJE 100 gr
ROK UPOTREBE 12 meseci

kokosi

krava
Mastifyt

 

Mastifyt

EMULGOVANI EKSTRAKT LEKOVITOG BILJA IZ POSLEDNJE BERBE U NERAFINISANOM SUNCOKRETOVOM ULJU
ORIGINAL FORMULA
PRIRODAN PROIZVOD

 

Sastav i način primene

SASTAV Origanum vulgaris oil, Calendula officinalis oil, Syzygium aromaticum oil, Helianthus annuus oil i vazelin
NAMENA PROIZVODA Mast za negu kože vimena tokom upale - mastitisa.
DEJSTVO Emulgovani ekstrakti lekovitog bilja povoljno deluju na upaljeno vime tako što odmah po nanošenju na kožu povećavaju njenu elastičnost i vlažnost, povoljno deluju na smanjenje bola i crvenila, ispoljavaju protektivno dejstvo a koža vimena omekšava čime se ublažavaju posledice njenog zatezanja (prevenira pucanje, nestaje bol i dr.). Dokazano je da esencijalna ulja ispoljavaju jako antibakterijsko dejstvo protiv mikroorganizama najčešćih uzročnika mastitisa krava, pre svega različitih sojeva Staphylococcus aureus. Srednja minimalna inhibitorna aktivnost aktivnih principa eteričnih ulja koja ulaze u sastav ovog pretapara prema sojevima S. aureus izolovanih u Srbiji, iznosi za cinamaldehid 158.87µg/mL, eugenol 237.09µg/mL, karvakrol 267.27µg/mL i timol 303.58µg/mL.
NAČIN PRIMENE Mast se nanosi laganim utrljavanjem na kožu vimena, posle izmuzavanja. Vime prvo oprati mlakom vodom i sapunom, zatim prebrisati vlažnom maramicom a potom masiranjem utrljavati mast. Bol i osetljivost vimena se smanjuju odmah po nanošenju masti. Tretman traje zavisno od inteziteta upale, najduže 5 dana. Pre naredne muže vime obavezno oprati i ukloniti mast. UPOTREBA: Prilikom nanošenja ove masti koristiti zaštitne rukavice. SAMO ZA SPOLJAŠNJU UPOTREBU.
NAPOMENA /
NEŽELJENI EFEKTI Nema
NAČIN ČUVANJA Na sobnoj temperaturi, zaštićeno od svetlosti.
PAKOVANJE Tuba od 10 ml
ROK UPOTREBE 12 meseci

Mastifyt

Bioesen
Dermafyt

 

Dermafyt

PASTA ZA NEGU PAPAKA
ORIGINAL FORMULA
PRIRODAN PROIZVOD

 

Sastav i način primene

SASTAV Neutralni nosač, minerali, specijalna mešavina organskih kiselina i eteričnih ulja
NAMENA PROIZVODA Dermafyt pasta je namenjena za lečenje i kontrolu digitalnog dermatitisa goveda.
DEJSTVO Sastojci Dermafyt paste deluju antiseptički i protektivno na kožu, zasušuju lezije i omogućavaju njenu regeneraciju. Posebno se ističe efekat ulja origana i to antimikrobni, antiektoparazitski i repelentni. Drugim rečima nanešena pasta uništava mikroorganizme uzročnike digitalnog dermatitisa, deluje protektivno, ubrzava zarastanje rana i deluje repelentno na ektoparazite. Etiologija digitalnog dermatitisa goveda nije potpuno razjašnjena. Najverovatnije je bolest multifaktorijalna, ali je sigurno utvrđeno prisustvo više rodova treponema na promenjenim mestima. Upravo dokazani ciljni efekti ulja origana protiv treponema obezbeđuje ovoj pasti posebnu efikasnost.
NAČIN PRIMENE Pasta se direktno nanosi u debljem sloju na promenjenu kožu digitalne regije. Preko nanešene paste može se postaviti zavoj. Po potrebi nanošenje paste ponoviti.
NAPOMENA /
NEŽELJENI EFEKTI Nisu zabeleženi.
NAČIN ČUVANJA Čuvati na hladnom, mračnom i provetrenom mestu, zaštićenom od ptica i glodara.
PAKOVANJE 500 g
ROK UPOTREBE 12 meseci

Dermafyt

misija i vizija

Naš kupac je naš prioritet

Želimo da po posvećenosti kvalitetu i našoj snažnoj etici posebnu pažnju obratimo na naše sadašnje ali i buduće klijente. Naši planovi su pažljivo izrađeni kako bi pružili maksimalnu sigurnost i pogodnost našim klijentima. Mi se možemo pohvaliti proizvodima koji ispunjavaju različite potrebe naših kupaca. Za sva pitanja koja bi nam želeli postaviti o našem poslovanju, ponudi i proizvodnom programu slobodno nam se obratite a mi ćemo se potruditi da Vam u što kraćem roku izađemo u susret.


kontaktirajte nas

 

logo bioesen

Dodaci ishrani za ŽIVINU

linija

Kompanija Bioesen pruža širok spektar proizvoda za dodatke u ishrani živine, bilo da se bavite uzgojem koka nosilja ili ćuraka. Počevši od kompletne stočne hrane i dodataka ishrani pa sve do premiksa.


DODACI ISHRANI ZA ŽIVINU

dodaci ishrani za kokoske

 

 

dodaci ishrani za kokoske

Dodaci ishrani za SVINJE

linija

U svakoj fazi razvoja, tova i reprodukcije, prehrambene potrebe svinja se menjaju. Zbog toga smo razvili dodatke ishrane prilagođene svinjama i njihovim potrebama. Ovim konceptom smo omogućili da prasad, svinje u tovu i reprodukciji dobiju tačno ono što to im je potrebno za svaku fazu njigovog razvoja.


DODACI ISHRANI ZA SVINJE

 

 

Dodaci ishrani za GOVEDA

linija

Kompanija Bioesen pruža širok spektar proizvoda za dodatke u ishrani goveda, bilo da se bavite uzgojem tovnih, mlečnih goveda ili da se bavite uzgojem teladi.

Naši proizvodi za dodatke u ishrani muznih krava, junadi i teladi su prilagođeni potrebama životinja. Kombinacija preparata, uputstava i stručnih saveta daju Vam vaš poseban program ishrane.


DODACI ISHRANI ZA GOVEDA

dodaci ishrani za kokoske
linija

All rights reserved © 2020 Bioesen DOO

Design, Studio Digital , Novi Sad

pozovite nas odmah  POZOVITE NAS ODMAH